недеља, 27. децембар 2009.

Kako do unapređenja?

Za one koji žele da napreduju i spremni su da prihvate više odgovornosti i kontrole nad svojim poslom potrebno je da istaknu svoj rad. Evo nekoliko saveta kako skrenuti pažnju na sebe i posao koji obavljate.


Pokažite inicijativu

Podelite entuzijazam posle dobro obavljenog posla sa svojim kolegama. Pokažite inicijativu u radu i predložite nove projekte svom nadređenom. Nema ničeg lošeg u tome da volite svoj posao i da želite da pružate maksimum u radu.

Zatražite odgovorniji posao

Budite sigurni da ste zaista spremni da preuzmete više odgovornosti. Zatražite od nadređenog da vam da nove zadatke. Pitajte za savet starije kolege, recimo o tome kako poboljšati rad na nekom projektu. Dajte do znanja da želite da usavršavate svoje znanje.

Zatražite dodatnu edukaciju

Uzmite bilo koju edukaciju koja je dostupna kod trenutnog poslodavca. Čak i ako nije u vašoj najužoj struci, a pruža vam se mogućnost da naučite nešto novo, iskoristite tu srećnu okolnost. Takođe jer važno da se informišete koja edukacija vam je potrebna da biste usavršili znanje u svojoj struci.

Dolazite ranije i odlazite kasnije

Vreme na poslu potrebno je pre svega efikasno rasporediti. Nemojte kasniti na posao, a na kraju dana ostavite barem nekoliko minuta kako biste pripremili plan rada za sutrašnji dan. Ukoliko imate neodložnog posla, dajte nadređenom do znanja da je posao na prvom mestu i da vam prekovremeni rad ne predstavlja problem.

Pokažite merljive rezultate
Želju da nadređenog ubedite kako ste zaslužili unapređenje, neophodno je da mu predočite merljive rezultate. Potrebno je da pokažete koliko ste napredovali u radu i na koji način su vaši rezultati, na primer, u ovoj godini znatno bolji od onih iz prošle godine.

Nemojte olako odustati
Ako mislite da dajete sve od sebe, a unapređenja nema, nemojte odustajati od daljeg dokazivanja, a nemojte ni eventualnu odluku da odete u drugu firmu donositi olako. A baš nikako ne rušite mostove sa kolegama i nadređenima iz stare firme. Takođe ne zaboravite da bi se novi poslodavac mogao raspitati o vama kod prethodnog nadređenog!

Нема коментара:

Постави коментар